2019 Tips Memilih Lantai Vinyl Terbaik di Malaysia

2019 Tips Memilih Lantai Vinyl Terbaik di Malaysia

Petua 2019 Untuk Memilih Lantai Vinyl Terbaik

Terdapat banyak lantai vinil pilihan yang terdapat di Malaysia. Tetapi kebanyakannya mereka adalah 2 jenis yang popular hari ini.

Dalam bentuk jubin atau papan & tersedia dalam ketebalan 2 hingga 5mm. Ketebalan 2 atau 3mm adalah belakang kering yang memerlukan gam untuk dipasang. Untuk ketebalan 4 hingga 5mm yang paling popular dalam sistem klik SPC.

Jika anda tidak keberatan melekat pada lantai anda & sedikit jurang selepas beberapa bulan & mencari belanjawan, maka 2 atau 3mm belakang kering adalah paling sesuai. Walau bagaimanapun, jika lantai tidak diratakan sendiri atau licin atau mempunyai jubin seramik sedia ada, 2mm mungkin tidak sesuai digunakan kerana anda akan melihat lantai tidak rata atau tanda garisan selepas pemasangan. Selain itu, 2mm mempunyai lebih banyak isu pengecutan dari semasa ke semasa berbanding dengan 3mm. Jadi 3mm sentiasa menjadi pilihan yang lebih baik walaupun harganya mahal sedikit.

Klik SPC 4mm disyorkan pada seramik sedia ada, lantai kayu atau meratakan diri lantai. Mudah dipasang & gam tidak diperlukan. Jika lantai tidak diratakan dengan sempurna, kami mengesyorkan untuk menggunakan lantai SPC ketebalan 5mm untuk prestasi klik yang lebih kukuh dari semasa ke semasa.

Dalam semua lantai vinil, perataan lantai adalah penting untuk kemasan yang sempurna. Asas lantai yang baik akan memberi anda pengalaman lantai vinil tanpa kebimbangan untuk jangka masa yang panjang.

Vinyl-Carpet-300x199.jpgiStock-623923454-300x200.jpg

iStock-813674350-300x200.jpg

 

Lapisan haus atas juga memainkan peranan penting dalam memilih lantai vinil. Jika anda mempunyai trafik yang tinggi & memakai kasut untuk berjalan, anda dinasihatkan untuk menggunakan sekurang-kurangnya 0.3 lapisan atas dalam lantai vinil. Untuk perumahan 0.1 lapisan masih, pertimbangkan cukup baik untuk digunakan untuk masa yang lama.

Jangka hayat lantai vinil adalah kira-kira 10 hingga 20 tahun jika dipasang dengan betul & diselenggara dengan baik.

Pemilihan Warna: Memandangkan lantai vinil ialah reka bentuk kertas bercetak, terdapat banyak reka bentuk moden yang tersedia di sebelah corak kayu. Ia tersedia bermula daripada putih kepada mana-mana warna berbeza dalam bijirin kayu atau marmar, tekstur percaline. Pilih warna terbaik yang anda rasa sesuai untuk rumah anda padanan warna dinding atau perabot anda. Warna aksesori juga memainkan peranan penting untuk dipadankan dengan warna vinil, jadi gabungan lantai & aksesori yang betul boleh memberikan anda ketenangan fikiran & kepuasan dalam memilih lantai vinil. 

 

Kadar harga: Lantai vinil berkualiti baik dari RM 2.00/sqft hingga RM 6.00/sqft untuk bekalan sahaja. Termasuk pemasangan, ia mungkin naik sehingga Rm 4 hingga 10/kaki persegi. Semuanya bergantung pada jenis vinil yang anda pilih. Kami tidak mengesyorkan membeli vinil berkualiti rendah. Memandangkan ini adalah lantai yang anda akan pijak setiap hari & anda mungkin perlu menukar lantai anda dengan kerap jika kualiti produk mempunyai masalah & pemasangan tidak dilakukan dengan betul.

Semak harga lantai vinil kami di sini.